3 yaşındaki Müslüme Yağal, Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kırsal alanda çadır kuran ailesinin yanından kaybolmuştu. Arama çalışmalarının 10. gününde küçük kızın cansız bedeni kaybolduğu yerin 7 kilometre uzağında bulundu.  

Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 8 aile üyesi gözaltına alınırken 7'si serbest bırakılmıştı. Küçük kızın babasının babası olan 70 yaşındaki dede Hasan Yağal ise çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

MÜSLÜME'NİN DEDESİ BABASI ÇIKTI!

Sabah gazetesinden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre, Müslüme'nin cesedinden Adli Tıp görevlilerince alınan DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktı. Küçük kızın DNA örneği ise dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktı. Bu durum Müslüme'nin gerçek babasının Hasan Yağal olduğunu ortaya koydu.  

Ailenin arama kurtarma ekiplerini ters yöne yönlendirdiği iddia edilirken, anne Selvi Yağal'ın duyarsız açıklamaları dikkat çekmişti. Müslüme'nin ailesinin, küçük kızın kaybolduğu bölgenin doğusunu arattığı, Müslüme'nin cesedinin ise güney batıda bulunduğu iddia edildi. Bu skandal üzerine dede Yağal'ın tedbiren tutuklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

DEDENİN DNA ÖRNEĞİYLE AĞABEYLERDEN BİRİNİN DAHA DNASI EŞLEŞTİ

Öte yandan Müslüme'nin cesedi bulunduğunda olay yerine giden savcı bütün ailenin DNA örneklerini aldı. Bu DNA örnekleri aile bireyleri ile karşılaştırıldı.

Odatv'den Hazar Şahsuvar'ın aktardığına göre, dede Hasan Yağal'ın DNA örneği ile Müslüme'nin ağabeylerinden birinin DNA örneğiyle yüzde 100 eşleşme sağladı.

DNA örneğine göre ise dede Yağal, Müslüme'nin ağabeylerinden birinin daha babası olduğu ortaya çıktı.

Jandarmanın, Müslüme'nin annesi Sevgi Yağal'ı sorguya almasından sonra annenin "Kayınpederim bana tecavüz etti ve erkek çocuklarımdan birisi onun oğlu" dediği öğrenildi. Anne, kayınpederin kendisini öldürmesinden korktuğu için açıklayamadığını dile getirirdi.

Editör: TE Bilişim