Adana ve İstanbul’da ayakkabı hırsızları binalardaki güvenlik kameralarına yakalandı. Üst üste gelen bu iki haber, “Yaşanan ekonomik kriz, ayakkabı hırsızlığını arttırdı mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Adana ve İstanbul’da, “yaşanan ekonomik kriz ayakkabı hırsızlığını arttırdı mı” sorusunu sorduran iki gelişme yaşandı. Her iki ilde ayakkabı hırsızlığı bina güvenlik kamaralarınca kayıt altına alındı. Adana’dakiler bina sakinleri tarafından yakalandı.

Ajanslara düşen iki haberden ilki, İstanbul Sultangazi’den geldi. Gazi Mahallesi'nde bir apartmana giren şüpheli tek tek daireleri gezerek seçtiği ayakkabıları topladı. Beğendiği ayakkabıları alan beğenmediklerini de geri bırakan hırsız, ayakkabılıktaki tepsiyi de alarak kaçtı. Hırsızlık anları ise binanın güvenlik kamerasına yansıdı.


ADANA'DA İKİNCİ GİRİŞİMDE YAKALANDILAR

Adana’daki olay ise Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde iki apartmanda yaşandı. Emrah Y. ile sevgilisi Derya D., apartmanlara girip, kapı önlerine bırakılan ayakkabıları çaldı. Derya D., çaldığı ayakkabıları tişörtünün içine gizlerken, Emrah Y. ise poşetlere koydu. Şüpheliler, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

İki şüpheli, daha sonra gece saatlerinde Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki eve girmeye çalıştı. Şüpheliler, ev sahibine yakalandı. Ev sahibinin bağırması ile gelen mahalleli ise 2 şüpheliye linç girişiminde bulundu. Bu sırada Derya D.'nin, sevgilisine kendisini siper ettiği görüldü. Bu anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı. İhbarla gelen polis ekipleri, 2 şüpheliyi gözaltına alıp, emniyete götürdü. (DHA)

Editör: TE Bilişim