Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı konuk oldu. Programda Öğretmenlik meslek kanunu ve 2 Kasım tarihindeki iş bırakma konuşuldu.

 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Ahmet Cangı; ‘’Cumhuriyet için Yüzüncü yıla girmiş bulunmaktayız. Bizim için çok onurlu bir yüzyıl oldu. Bizim için hemen yıkılır denen ülkelere, yüz yılı devirerek cevap verdik. Ayrıca dün 30 ekim depreminin 2.yılı anıldı. Bayraklı’da onlarca insanımızı ihmal nedeniyle toprağa verdik. Memur ve emekli kendi halinde yaşayan insanları elim bir şekilde maalesef kaybettik. Zengin inşaat patronları kazansın diye binlerce insanı evinden toprağından ettiler. Halen ev sahibi olamayan insanlar var. TOKİ tarafından evler yapıldı. Kendi geniş evlerinin yerine dar evler verildi. Çoğu yeni yapılan binalar dökülüyor. Üzerine para ödeyerek böyle kötü yapılar yapıldı.’’ dedi.   


DEPREMDE OKULLARIN DURUMU
‘’Deprem nedeniyle birçok okul hasar aldığı için yıkılmak zorunda kalındı. Öğrenciler okul konusunda yer değişikliğine maruz kaldı. Depremden önce durumları incelenerek bu binaların yenilenmesi gerekirdi. Çocuklar için yer değişikliği çok zorlu bir durumdur. İnsanlar için ekstra maliyet getirdi. Bu okulların yeniden güçlendirmesi gereklidir. Yıkılan okullar 3 senedir yenilenmiyor. Okulların hiçbirinde güvenlik maalesef yok. Yol geçen hanı gibi herkes okulları giriyor.’’ dedi.


‘’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU YETERSİZ’’
‘’Biz kanun için çalıştıkları zaman çok iyi olacağını düşündük ancak bizim için hayal kırıklığı yarattı. Kanun sorunlarımızdan çok statü yasası haline geldi. Tepkimizi son bir yıldır sürdürüyoruz. Okullar olarak 2 Kasım’da iş bırakacağız. Öğretmenlik meslek kanunu dışında sorunlarımız da var. Ekonomik olarak da öğretmenler zor durumda.’’ dedi. 

İZMİR'DE MİTİNG YAPACAĞIZ

İzmir'de miting hazırlığında olduklarını aktaran Cangı; ''Çarşamba günü 11:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacağız Gündoğdu meydanına yürüyerek konser ve miting yapacağız. Herkesi bu mitinge davet ediyoruz.'' dedi.

MESLEK KANUNU İÇİN ANKETLER

Meslek kanunu anketini ilk kez Son Mühür'de paylaşan Cangı; ''Öğretmenlik meslek kanunu anketine 1083 kişi katıldı. Meslek kanuna katılıyor musunuz ? sorusu cevabı yüzde 99.2'si hayır dedi. Yüzde 0.8 evet çıktı. Öğretmenlik meslek kanunu mesleğinizi itibarsızlaştırıyor mu ? sorusuna yüzde 96.3'ü evet dedi. Mesleğiniz ile ilgili gelecek kaygısı taşıyor musunuz ? sorusuna katılımcılar yüzde 96.9'u evet taşıyorum dedi. Öğretmenlerin kariyer basamaklarına ayrılması huzuru bozar mı ? sorusuna yüzde 95.8'i bozar dedi. Ahmet Cangı anket sonuçlarından anlaşıldığına göre öğretmenler yeni kanundan memnun değil'' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim