Selamlar ...

Bu makalemde sizlere; beynimizin çalışma disiplini olan "algı" hakkında biraz bilgi aktaracağım.

Biz insanlar, 3 ve 3. Boyut olan yaşadığımız kainatı "zaman - mekan" kavramları ile algılarız.

Zaman olarak tanımlanan her bilgi de, astrolojik arketiplerdir. Çünkü zodyak ve #Astroloji mevsimleri, tropik olayları; yani zamanın kalitesini incelemek için oluşturulmuş veri datalarıdır.

Bu bilgi veri dataları, kainatın her yerinde, bilinç ve bilinçaltı(bilinçdışı) vasıtası ile taşınmakta, aktarılmaktadır. ( bu bir taş bile olabilir, frekans olarak bilgi veri dataları kayıtlıdır. İnsan, çok daha fonksiyonel, evrimleşen bir bilinç olduğu için hem içkin hem de etkindir. )


Akıl Yürütme...

Astroloji; mitolojik arketipleri iyi bilmek ve doğru okumakla yorumlanabilecek, zamanın kalitesini anlatan, akıl yürütme sanatıdır.

Elbette zaman kavramı, algı ile ilintili olduğundan, çok fazla veri alabileceğimiz değişik kavramlar vardır. Bu makalemde zamanla ilgili küçük bir bölüme odaklanacağım, sizleri de bu bölüme fokuslamış olacağım.

Bu da, zamanın kalitesi, aldığımız yaraları temsil eden, yarı insan - yarı hayvan bitiminde; benim sentezlerime göre;  "bilinçaltı ve bilinç algısı" olan ve gerçekliğin algıya göre şekillendiği, Astroloji'de "vektörel matematik" olarak; zaman denklemini anlatan, yine bana sorarsanız anahtar sembolizması "matrix"lerimizin kapılarını açan bir arketip olan yaralı şifacı olarak tabir edilen; öğretmen - hekim olan #Chiron dan ve işleyişinden bahsedeceğim.

Astroloji'de zaman kavramı her ne kadar Satürn olarak bilinse de, en geniş açılımı ile üç boyutludur. Yani, geçmiş - şimdi - gelecek olarak. #Satürn çoğunlukla geçmiş zamanı, #Uranüs gelecek zamanı, benim sentezlerime göre de #Chiron şimdiki zamanı çoğunlukla anlatır.

Sembolik açılımında, geçmişten bugüne getirdiğimiz yaraları (bilgi dataları) anlatır. Bu sebeple, bilinçaltı zaman kavramı olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda, her daim anlattığım gibi, "bilincine varma" yani, şimdiki zaman farkındalığını da içinde barındırır.


Zaman Algısı...

Zaman algısını, beynimizin işleyiş mekanizması ile anlatırsak;

"İnsan beyninde yaklaşık 100 milyar nöron bulunuyor. Bu nöronların her biri ortalama 1000 bağlantı kuruyor ve bu da yaklaşık 1000 potansiyel sinaps anlamına geliyor. Verilerin depolandığı bu sinapsların toplam sayısına baktığımızda 100 trilyon veri noktasına yani 100 TB’lık bir alana ulaşıyoruz." Bu tahmin her sinapsın 1 byte veri depoladığı kabul edilerek yapılmış. Gerçekte her biri daha az veya daha çok veri depoluyor olabilir ya da sinapsların şimdiye kadar bildiğimiz iki durumundan (açık ya da  kapalı) daha fazla durumu olabilir. İşte yukarıda anlatılan açık - kapalı pozisyonu; uzun yıllardır İnsan bilincini inceleyen bana göre; "o zamandaki bilgiyi işlemek" ya da, "bilinçaltından beslenmek, bilinçli beslenmek" gibi anlatmam, yazı dili ile ancak bu kadarı mümkün...


Enerji Dolu Bir Hafta...

Bir çoğunuzun bildiği gibi; bilinçaltı (bilinçdışı) saniyede tüm zamanlardan, 2- 3 milyon veri işlerken; bilinçli zihin (düşünme gücü, yaşadığın durum farkındalığı) neredeyse, milyonda biri kadar veri işleyebilir. Bu da, bizim "geçmişi referans alma" olarak niçin tekerrür eden tarihler (zaman döngüsü) olduğunu da açıklar.

Lakin kişi; bilinçli zihin yapısını geliştirdikçe tüm gerçeklikler de yeniden, ona göre şekillenir.

Zamanın kalitesinde astrolojik olarak Chiron'un "S" yani "durağan" pozisyonda olması, True node sistemine göre; 25 Aralık'ta düz pozisyonu alırken, Mars'la trine açı ile düz harekete geçmesi, bir kaç gün aradan sonra, 30 Aralık Güneş'le yapacağı kare açı, hemen ardından enerjiyi başlatırken etkileşimde olduğu Mars'ın 31 Aralık'ta 4 Aralık tutulmasının izdüşümü olan, signifikatör etki de olması aynı zamanda; zamanın kalitesi ve bilinçaltı - bilinç arasındaki bağların adeta kopuk olduğunu; düz pozisyondaki Chiron'un olumlu ve olumsuz olarak yorumlarsak; hiç düşünmeden, eski referanslarla, eski zaman bilgilerinin içinde taşıdığımız yaralı bilgilerle fevri, ani eylemler olabileceği gibi; olumlu tarafında ise; şimdiki zaman farkındalığı ile; olaya, konuya anında bilinçli müdahale ederek, alınacak - olunacak yaralardan koruma olarak çalışabilir.


Konu, olay, durum, hal, zaman ne olursa olsun; sizin kafanızın içindeki adeta bir şarteli açıp kapamak gibi düşünün. Ve o şartelin, nasıl çalıştığını anlayarak, kontrol ederek kullanın.

Şarteller önemli diyorum, nöronlarınızdan öpüyorum.

Selam ve sevgilerimle ...


Astrogenemoloji Tasarımcısı

Aysel Yıldızbakan