Her şey sevmekle başladı. İnsanlar sevgilerini çeşitli şekillerde göstermeye çalıştı. Mağaraya resim çizen, avını kucaklayıp getiren, elma ikram eden... Sonra şiirler, şarkılar, çiçekler, tek taş yüzük, at, araba gibi hediyeler... 

Söz Güzelim... 
Ben, şarkılarla mesaj göndermeyi çok severim. "Fırtınam, felaketim, hasretim..." Bazen radyoyu açar sarkılardan fal tutarım. Kardeşimle sıradaki oyunu oynardık. Bana reklamlar denk gelirdi. Sonuçta reklamcı olduk. Her aşkın mutlaka özel bir melodisi vardır. Annem ile babam "Besame Mucho" ile kalplerini birleştirmiş. Her çaldığında kalkıp dans eder, birbirlerini kaybetmekten korkarak, "Çok öp" diyen sözlere uyarak, öpüşmeye doyamazlardı. Hala öyleler 50 yıldır birbirlerine sevgiyle bakarlar... Bense amcamdan aldığım taktiklerle, Sınger Nakış Kursu'nda kursiyerlere şarkılar gönderirdim, olmadı. Şansımı dershanede deneyip hoşlandığım, yeşil gözlü kıza "Sevgiliye" albümünü hediye ettim, albüm kendini çöpte buldu. "Kader Utansın"

Gözlerinin Hapsindeyim... 
Yeditepeli şehrimi terk edip İzmir'e okumaya geldim. Üniversitede, sevgilim dersten çıkıp cafeye geldiğinde hemen Zerrin Özer çalardı "Var mı Sen de o yürek..." Hemen ardından Kayahan "Seni Seviyorum" onun gözlerinin içine bakardım bir cevap bekleyerek... Gözlerinin içi gülerdi. "Gözlerinin hapsindeyim" Fatma Ablamızın bu hizmeti karşılığında, tüm arkadaşlara Heybeli ısmarlardım. (Heybeli burada ada çayı oluyor) İlk sevgililer günü hediyem de onaydı. Kırmızı bir karanfil ve kol saati... Yıl 1990... Ülkemizde Sevgililer Günü, Üstad Hıncal Uluç'un yazdığı yazılarla yavaş yavaş yayılmaya başlamıştı. İstanbul'dan gelen delikanlı, İzmir'in güzel kızına aşık olmuştu. "Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu." Maskeli Baloda, çemberin içindeydik. Şarkılarla konuşurduk adeta... Ertesi gün ben girer girmez Nazan Öncel çalardı "Gitme gitme kal bu şehirde..." Onun gülümseyen yüzü ile karşılaşır, kulağına fısıldardım. "Gitmeyeceğim kara kedim merak etme..." Gitmedim de o gün bugündür İzmirliyiz. Ama kara kedim gitti. Ben tutuklu kaldım. Bir oğlumuz oldu. Adı can oldu... "Mavilim", Kilitlenince kirpiklerim gözlerimin önünde o güzel günler. Şarkımız, Roy Orbison'dan "In the real world" Gerçek yaşamda... Gittiği zaman Yeni Türkü "Olmasa Mektubun" şarkısı yoldaş oldu, akşamları imzaladım gözyaşlarımla... "Sabahlar Uzak", "Böyle Ayrılık Olmaz"... İki yıl karanlık dönem... Yarı aydınlık günlerim oldu "Küçüğüm", "İnci tanem"... 

Hayat Rüya, Düşlerim Gerçek... 
"Tam düşerken uçurumlardan, aşk tuttu ellerimden, Tülin sardı yaralarımı. "Ummadığım Anda" şarkımız oldu. Sonra Ardam geldi. "Ninni", Düşe kalka yürüdük hayatın dikenli yollarında... "Adı Ben de Saklı", "Ben Sana Ölürüm" 19 yıldır "Sen Mühimsin", "Unutamam", "Ayrılmam", "Tutuklu"... Her şarkı bir umut, duyduğumuz anda bizi geçmişe götüren, anılarımızı hatırlatan... "Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" 

Bu Şarkılar Sizin İçin... 
Sevgililer gününde bu sene evdeyiz madem, açın Radyo Ege'yi sizin için özel hazırlanan listeyi takip edin. Tüm şarkılar hayatımıza giren ve bizi biz yapan sevgililerimize gelsin, aşka dair ne varsa... Anılar denizinde yüzün. Bazılarına göre, bu özel gün bir pazarlama taktiği sanılsa da bence sevdiğinizi göstermek için bir fırsat. İçinizden geldiği gibi, özgürce "Seni Seviyorum" demek kadar güzel bir şey var m? Hayatıma giren ve beni ben yapan kadınlara... "Huysuz ve Tatlı Kadın" 

Geçmiş olsun Çeşme ve Ayvalık... 
Cuma günü yazımı yazarken İzmir'e dolu yağdı. Ceviz büyüklüğünde. Yetmedi. İki cennet beldemiz Alaçatı ve Ayvalık hortum felaketi yaşadı. Maddi hasar büyük, yaralılarımız var. Şubat bereketli olacaktı ama felaket açısından beklememiştik doğrusu. Yaralarımızı sarmaya çalışırken yeni yaralar açılıyor. Doğanın intikamı bu... Kısa zamanda affettirmeliyiz kendimizi.İşe ağaç dikme, doğal kaynakları temiz kullanmayla başlayabiliriz. 

Benimle evlenir misin' 
Sevgililer gününe günler kala, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu'nun kızı Duygu İbişoğlu ile "Ömür boyu mutluluğa evet" dedi. Bülent ve Duygu çiftinin nikahını Kemalpaşa'nın Reisi Rıdvan Karakayalı kıydı. Genç çiftin şahitleri ise Kıdemli Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Tarım İl Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Ali Bal, İzmir Ziraat Odaları Başkanı İbrahim Erdallı yaptı. Pandemi kuralları nedeniyle yanlarında olamadığımız çifte, mutlu ve sağlıklı günler geçirmelerini diliyorum. 

Prensimizden  Sürpriz Var... 
Madem şarkılar bu kadar önemli, bir müjde verelim. Kırmızı Pabuçlu Prensiniz, 26 Şubat Cuma günü yeni şarkıları ile geliyor. Buray'ın kariyerindeki 4. albüm bu... On yeni şarkı var. Hepsi aşka farklı boyuttan bakan "Başka Hikayeler" Müzik tutkunları tarafından merakla bekleniyor. Keşke Sevgililer Gününe yetişseydi. Sevdiklerimize Buray'ın güzel sesinden aşk parçaları hediye etmek çok keyifli olurdu. Şimdilik eski şarkılarıyla idare edeceğiz.

Kahvenin Kırk Yıllık Hatırı...
7 yaşında içtiğim kahvenin hatırı kalmadı. Hükümsüzdür. Kahve ile ilgili anlatacak o kadar çok bilgi var ki... Kokusu, aroması, damakta kalan tat. Dostlar arasında kahve sonrası bakılan fal... Ya kız isteme töreninde damat adayına sunulan geleneksel tuzlu kahve... Ben bu seremoniyi iki kez katıldım, aile beni çabuk kabul etti annemlere kapıyı ben açtım. Kaleyi içten fethetmek gibi bir özelliğim var galiba...

Bitki Çayının Tadı...
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettik. Kemeraltı'nın tarihi dokusunda, Kızlarağası Hanına bakan muhteşem bir yapı. En son İhsan Alyanak İzmir ile ilgili önemli kararları almış. Şimdi İzmir'in Reisi Soyer deprem sonrası kurmayları ile yerleşti. Önce İlyas ağabeyin yanına uğruyoruz. Duayen gazeteci ile gündemi konuşmanın tadı da bir başka güzel oluyor. Bir kahve içimi sohbet ediyoruz fazla vakti yok. Kahvenin lezzeti, sohbetle birleşince bir başka güzel oluyor. Ocağın başında, yayınlarımızı sürekli takip eden Volkan var. Pozitif enerjisini kahveye de yansıtmış ellerine sağlık. Sonra Başkan vekilimiz Mustafa Özuslu ile buluşuyoruz. Bitki çayı tavsiye ediyor. Gerçekten muhteşem. Volkan'ın gizli formülü sanırım, her derde deva... Sırf bir bardak daha içebilmek için Gül Hanıma da uğruyoruz. Sohbet bahane, bitki çayı şahane... Yüreğine sağlık Volkan, daima gül...

Bizden... 
Bizde iki önemli gelişme var. Ege Tv'de yıllarca birlikte çalıştığım, dostum Özay Yılmaz, Kandemir Medya'nın Genel Müdürü oldu. Gücümüze güç kattı. Onun önderliğinde çok daha iyi işlere imza atacağız. 

Ailemize yeni üye daha katıldı "SonMühürTube" birbirinden özel videolarla ve sürprizler sizi bekliyor. Youtube'da Abone olun ve keyifle izleyin. Belki ben de... 

Gazetemiz yarın basılıyor. Umarım beğenirsiniz. 

sonmuhur.com habere en hızlı ve güvenilir şekilde ulaştığınız portal olmaya devam ediyor. 

Son Mühür Tv her gün iddialı konuklarla sizlerle... 
Dün KOSBİ Başkanımız Kamil Porsuk ile Gün Başladı. Sonra İzmir'in iki gülen yüzü bizimleydi. Neptün Soyer ve İlkay Girgin Erdoğan... Çok başarılı iki başkan... Ben dünyayı kadınlar yönetmeli fikrimin arkasındayım. Ama böyle lider kadınlar olmalı, gözleriyle konuşan, gülümseyerek işini yürüten... Ardından Serdar Koç geldi. Sohbete doyamadık. Haftaya ayrıntıları anlatacağım. 

Radyo Ege'de listemizde aşk şarkıları var. 
Sıradaki şarkı Buray'dan SEN SEVDA MISIN' 

"Sen kapımı çal ansızın, gir içeri
Her zaman başımın üstünde senin yerin
Dilim tutulur sözcükler uçarsa aklımdan
Benim güzel misafirim, sen hep hoş geldin..." 

Haftaya görüşebilmek dileğiyle, daima gülümseyin...