“Bugün 23 Nisan, hep neşe ile doluyor insan…” aramızda bu şiiri bilmeyen yoktur sanırım. İlkokulda sınıfımızı düğün varmışçasına süsler, bahçede yaptığımız kutlamalarda okur ya da okuyan arkadaşımıza eşlik ederdik.

23 Nisan çok önemli bir gün… İlk meclisin açılıp, mücadelenin başladığı gün… Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun gösterildiği gün… Bugünün önemini kavrasınlar diye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok iyi anlamalı ve geleceğimizin teminatı evlatlarımıza öğretmeliyiz.

“Aman, Çocuk Bayramı işte ne olacak?” diye düşünenlere, 23 Nisan’ın önemini tekrar hatırlatmalıyız.  23 Nisan olmasaydı belki şu an çok daha farklı bir ülkede yaşıyor olacaktık. Okullarda, kalelerimizde, iş yerlerinde başka bayraklar dalgalanacak. Ülkemin toprakları farklı dillerde konuşan kişilerce çiğnenecekti. En önemlisi günde beş vakit farklı makamlarda okunan ezan sesi ve duyunca tüylerimiz diken diken olan Milli Marşımız olmayacaktı. Tutsak olacak ve manevi işkence görecektik…

Bayramlar kutsaldır

Bayramları geçmişi hatırlayarak,  daha coşkulu kutlamalı, her yanı bayraklarımızla süslemeliyiz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Özgürlüğün, halkın kendisini yönetebilmesinin, düşüncelerini başkalarına hakaret etmeden söyleyebilmesinin ne kadar önemli olduğu, kulun, kula, kulluk etmemesi gerektiğini bundan yüzyıl önce atalarımızdan öğrendik... Acılar, tasalar, kahırlar çeken ama mücadele ederek, bir kahramanlık destanı yazıp, zafer kazanan Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının çizdiği yolda hiç durmadan yürümeye, çalışmaya devam etmeliyiz.

Atatürk’ün sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız. Ben ne zaman sıkılsam bu sözü hatırlar ve yoluma devam ederim. Çalışma arkadaşlarımın da bu doğrultuda hareket ettiğini biliyorum. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve istikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz…”

Çocuklarımız geleceğimizdir  

Yaşama sevincimiz olan çocuklarımıza da çalışmanın önemini öğreterek, ülkenin geleceğini şimdiden planlamalıyız. En ufak fırtınada gemiyi batırmamalı… Başarısız olduğunda umutsuzluğa kapılmayıp mücadeleye devam etmesi gerektiğini geçmişimizden örnekler vererek anlatmalıyız. 

Bizi çalışmak kurtarır

İzmir, Ege’nin İncisi, marka şehir… Öncülerin şehri… Nereden gelirseniz gelin sonunda ben İzmirliyim dedirten havası, suyu bir başka güzel kentin daha ileri gitmesi için çalışıyoruz. Halkın yanında taraf olarak tüm mecralarımızda bilgilendirici ve yol gösterici tavrımızı sürdürüyoruz. Çok yakında sürprizlerimizde olacak… İletişim araçlarımızdan bize her zaman ulaşabilirsiniz. Sizin derdiniz bizim sorunumuz. Sizin sevinciniz bizim mutluluğumuz…

Mutlu Bayramlar…

“Bir tarafta ekonomik sıkıntılar, bir tarafta Korona, neşe dolacak halimiz mi var mı?” diye düşünmeyin. Bu bayramı hak ettiği gibi kutlamalıyız. Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.