Dile kolay, bu sayı içerisine ne anılar birikmiştir kim bilir, söylerken bile uzun. Peki yaşananlar; onu da en iyi Cüneyt ÇAKIR bilir. Bizim bildiklerimiz ise; Şampiyonlar Ligi’nde final yöneten ilk Türk hakem olduğu, 2015 dünya kupasında iki kez görev yaptığı, 3 kez Avrupa Şampiyonası’nda düdük çaldığı ve 5 kez üst üste olmak üzere 6 şampiyonlar ligi yarı finali yönettiğidir. Sanırım bunlar yeter de artar bile. 

28 yıllık görev hayatı olan ve uzun yıllar Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakem Cüneyt ÇAKIR çok anlamlı bir günde, A Milli Futbol Takımı'nın Çekya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta, 1679. maçında kariyerinin son düdüğünü çalarak veda etti.

Son Düdük Sesi…

Gaziantep Kalyon Stadyumu kalabalık, anlamlı bir gün. Her yer Kırmızı-Beyaz. Bir veda ve bir başlangıç yan yana. Takım elbisesi ile tribünleri gezen ve taraftar ile hatıra fotoğrafları çektiren Cüneyt ÇAKIR son kez düdük çalmak için yeşil sahalara inmek üzere. 

Zaman gelmiş ve belki de çok özleyeceği hakem forması üzerinde, futbolcuların önünde elinde meşin yuvarlak ile heyecanlı adımlarla yeşile giriş yapıyor. UEFA’ dan alınan özel izin ile Türkiye-Çekya hazırlık maçının ilk 5 dakikasını yönetecek. Bütün ritüeller tamamlanıyor ve başlangıç düdüğünü çalıyor Cüneyt ÇAKIR. Her zamanki gibi adaletli yönetiyor 5 dakikayı başarılı hakem. 4:55 te çalıyor son kez düdüğü; maçı devralacak meslektaşının zamanını harcamadan asilce. O anda büyük bir alkış kopuyor tribünlerde, o alkış sahaya yayılıyor saniyeler içinde. Tüm alkışlar 28 yıllık kariyer için. Önce milli takım oyuncularımız geliyor Cüneyt ÇAKIR’ın yanına tebrik etmek için. Ardından Çekya oyuncuları geliyor, tebrik ediyorlar. Herkesi kucaklıyor ÇAKIR, mutluluk ve hüzün kaplı duygularla. Gurur da duyuyor aynı zamanda bu kadar sevildiğini görünce. Kalyon Stadyumu’nda, Tribünlerden “Türkiye seninle gurur duyuyor”  tezahüratları yapılıyor o anlarda. Yaklaşık 400 meslektaşı farklı illerden Cüneyt ÇAKIR’a veda etmek için gelmiş Gaziantep’e. Onu yalnız bırakmamışlar böylesine özel bir günde. Ne mutlu ona. 

Tribünleri selamlayarak ve alkışlayarak saha kenarına doğru adım atıyor ve Çekya Teknik Direktörü tebrik için geliyor o anda. Sonra milli takımımız teknik direktörü tebrik ediyor kendisini gülümseyerek. 

Saha kenarında TFF Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ karşılıyor ÇAKIR’ı. Bir buket çiçek ve hatıra fotoğrafının ardından bir plaket ile taçlandırıyorlar bu özel anı.

Tekrar Edelim…

Bu sahnelerin daha sık olmasını temenni ediyorum. Onca yıllık emek tabii bir teşekkürle ödenemez ama anılar asla unutulmaz ve diğer nesillere örnek teşkil ederek aktarılmış olur. Ve emek veren kişi ile karşılıklı minnet duyguları ifade edilmiş olarak tatlı bir tebessümle veda edilir. Kalan mutlu, giden mutlu.  

Uzun zamandır sahalarda veda maçlarına rastlamadık. Ne bir teknik direktöre ne de bir futbolcuya veda etmedik. Zaman aşımına uğramasına izin verdik belki de. Umarım bu yaşanan özel anlar veda değil de bir başlangıç olur ve daha sık duygularımızı aktarabileceğimiz anlar yaşarız. 

Sporla Kalın…